SCHEMA-PLAN.jpg
SCHEMA-ZICHT.jpg
gelijkvloers.jpg
verdieping.jpg
06_flat-copy.jpg
08_flat.jpg
07.jpg
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Sint-Kruis
Periode: 2010
Oppervlakte: 210
Energiezuinige woning: E40
 

Het perceel is in een verkaveling te Sint-Kruis gelegen.  

In eerste fase werd in overleg met de bouwheer het programma opgesteld. Dit werd een compacte gezinswoning met vier slaapkamers.

In een tweede fase  werd onderzoek naar typologie en oriëntering en functionele zonering gedaan.  De ontsluiting van het perceel bevindt zich aan de zuid zijde waardoor de voortuin tevens de belangrijkste tuin is om in te vertoeven. De zichten op de  omgeving zijn geen meerwaarde voor het wonen daardoor wordt gekozen om  introvert volume te ontwerpen waarbij de omsloten buitenruimte een geheel vormt met de binnenruimte.

Het woonprogramma werd opgebouwd rond één lineaire hoofdcirculatie voor een optimale leesbaarheid.  De patio is centraal ingeplant waardoor de andere functies zoals woonkamer keuken en eetkamer van elkaar gescheiden worden maar visueel verbonden. Deze opsplitsing  en positionering zorgt voor een eigenheid en interactie van elke ruimte ten opzichte elkaar en de  omgeving. 

 

 

BULTYNCK KINDT ARCHITECTEN BV

Benedictijnenstraat 50

8310 Brugge

t +32(0)50 69 50 30

joke@bultynck-kindt.com 

    rein@bultynck-kindt.com

BE 0556.969.050

Heeft u vragen of wil je meer weten over de aanpak van Bultynck Kindt architecten?

© 2020 bultynck kindt architecten