• Bultynck Kindt architecten on Instagram
  • Bultynck Kindt architecten onFacebook
  • Bultynck Kindt architecten on LinkedIn
  • Bultynck Kindt architecten onPinterest
logo_pantone ochre_witte rand.jpg
unnamed (5).jpg
unnamed (4).jpg
unnamed (3).jpg
unnamed (2).jpg
unnamed (1).jpg
unnamed (9).jpg
unnamed (8).jpg
unnamed (7).jpg

Opdrachtgever: Provincie Antwerpen

Voor Beel & Achtergael architecten

Locatie: Turnhout

Periode: 2010-2011

Procedure: Aanbesteding

Oppervlakte: 70m²

Budget: 600.000,00 euro

ism. : Paridaens Ingenieurs (studie stabiliteit), RCR Studiebureau (studie technieken)

Foto's: Filip Dujardin

Centraal tussen de verschillende gebouwen van de Warande-site staat de Verbindingsbrug De Warande Turnhout. Door het toegenomen belang en representativiteit van deze zijde van de site is de verbindingsbrug visueel sterk aanwezig en beeldbepalend. Deze tweede voorgevel wordt enerzijds bepaald door het eclectische volume van het Warande’Ant, anderzijds door de monoliet van de schouwburg. De uitwerking van de brug werkt verzoenend en helend en gaat de versnippering tegen. Een oplossing die het spagaat verwezenlijkt tussen exponenten van de architectuur van deze en vorige eeuw.

De Verbindingsbrug De Warande Turnhout is opgebouwd uit vier stalen hoofdliggers, opgelegd tussen het Warandep’Ant en de schouwburg en ondersteund door één enkele kolom. Door deze liggers structureel minimaal te verbinden met gesloten wanden verkrijgen we een optimale transparantie. De wanden worden afgewerktmet zwart plaatstaal. De vloer, het plafond worden ook afgewerkt met plaatstaal.